EU-s dotációk

Közvilágítás felújítása

koz

A községi ház felújítása kommunális központtá

obecna budova

Időjárás

ma, csütörtök 2. 12. 2021
enyhe eső 8 °C 5 °C
péntek 3. 12. enyhe eső 5/0 °C
szombat 4. 12. enyhe havazás 3/-1 °C
vasárnap 5. 12. hó és eső 2/0 °C

Navigáció

Tartalom

Csalók fenyegetik ismét az idősebb lakosságot.

Typ: egyéb
Információink vannak olyan esetekről, amikor ismeretlen személyek telefonon keresztül megkeresik az időseket, azzal az ürüggyel, hogy a közeli hozzátartozójuk kórházban fekszik a Covid osztályon és súlyos állapotba került. Azonnal a megfelelő gyógyszerekkel kell kezelni, amelyeket meg kell fizetni. Nagyon fontos tudatni az idősebbik generációnkkal, hogy a kórházban a gyógyszerellátásért nem kell fizetni.

A félelem és a terjedő COVID 19 betegség bizonytalanságot kelt főleg az idős személyekben. Az információhiány és a jóhiszeműség együttese nagyon gyorsan áldozattá teheti a nyugdíjasokat.

Információink vannak olyan esetekről, amikor ismeretlen személyek telefonon keresztül megkeresik az időseket, azzal az ürüggyel, hogy a közeli hozzátartozójuk kórházban fekszik a Covid osztályon és súlyos állapotba került. Azonnal a megfelelő gyógyszerekkel kell kezelni, amelyeket meg kell fizetni. Nagyon fontos tudatni az idősebbik generációnkkal, hogy a kórházban a gyógyszerellátásért nem kell fizetni.

Ilyen esetekben, először is ellenőrizni kell az információkat a családon belül, majd a rendőrséghez fordulni (hívni a 158-as telefonszámot).

A Covid 19 betegséggel kapcsolatban a rendőrség nyilvántart olyan eseteket is, amikor a csaló védőmaszkot, fertőtlenítő termékeket ajánl, vagy hatékony gyógyszereket ígér a betegség ellen. Ezek gyakran alacsony minőségű, túlárazott termékek, amelyeket az idős polgártársainknak nincs módjuk ellenőrizni. Ezekben az esetekben a csalók személyesen keresik fel a nyugdíjasainkat, bekéredzkednek a lakásukba, házukba és kihasználják az idősek hiszékenységét, figyelmetlenségét és meglopják őket. Az idősebb generáció sajnos nagyon hiszékeny, jószívű, eszükbe sem jut, hogy ezek az emberek azzal a szándékkal keresik meg őket, hogy becsapják, illetve meglopják őket.

Óvjuk együtt nagyanyáinkat, nagyapáinkat.


Készítve: 14. 2. 2021
Legutóbbi frissítés: 14. 2. 2021 20:56
Szerző: Správce Webu